Oproep tot samenwerken aan hittestress

17 december 2020

Ruim 100 professionals loggen in bij de eerste digitale bijeenkomst over hittestress, georganiseerd door de provincie Utrecht. Gedeputeerde Hanke Bruins Slot roept in haar openingswoord op tot samenwerking om de gevolgen van hittestress aan te pakken.

Ruim 100 professionals loggen in bij de eerste digitale bijeenkomst over hittestress, georganiseerd door de provincie Utrecht. Gedeputeerde Hanke Bruins Slot roept in haar openingswoord op tot samenwerking om de gevolgen van hittestress aan te pakken. Het dit najaar gepresenteerde Programma Klimaatadaptatie dient daarbij als ondersteuning. “Ons doel is dat alle gemeenten in de provincie Utrecht binnen drie jaar lokale hitteplannen hebben.”

In sneltreinvaart bespreekt dagvoorzitter Gert Jan Janssen het onderwerp hittestress met drie panels: het gaat over de relatie tot gebouw, gebied en gezondheid. De deskundigen zijn het erover eens dat hittestress steeds meer aandacht krijgt, maar dat nog veel stappen nodig zijn om het onderwerp stevig op de agenda te krijgen van alle partijen die nodig zijn om het aan
te pakken. De achtergrond van de aanwezigen geeft dat ook aan: zo’n 40 procent werkt bij de overheid, 25 procent bij waterbeheerders en slechts enkele personen bij welzijn of het sociale domein. Dagvoorzitter Janssen roept hen op om hun collega’s te mobiliseren: “Er komen nog meer van deze bijeenkomsten; spoor ze aan om mee te doen!”

Lees hier het verslag van de digitale bijeenkomst.